24 Temmuz 2015 Cuma

8. Bölüm

03.03.2012... 2440gr... 47cm... Neredeyse ufak doğmuş bir bebek gibi geliyor kulağa değil mi?  Oysa ki Sarp doğalı 2 ayı geçmişti, normal doğumuna daha 20 gün vardı. Bir mevsim önce gelmişti dünyaya. Bir mevsim nedir ki insan hayatında? Bir mevsim, bir ailenin bin mevsimine bedel olabilir mi? Bir mevsim bunca şeye neden olabilir mi?

Olabiliyormuş. İnsana boşuna yaşamışım şimdiye kadar, hayat nedir bilmiyormuşum dedirtebiliyormuş. Bir bebeğin haykırışında gizliymiş hayat. O hayatın nefes alabilmesini sağlamakmış yaşam dedikleri.

Neyse ki bilmeden yaşıyorduk her şeyi. Allah bizlere her türlü durumda güçlü durma, sabretme, umut etme kuvvetini vermiş, şimdi anlıyorum. Bazen büyüklerimizin söyledikleri bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar; çıkmamalıymış aslında. Yaşanmışlıkların sesiymiş onlar. Hakikaten her şerde bir hayır her hayırda bir şer varmış, anladım.

Sonunu bilmediğimiz maratonun ilk bölümünü bitirmiştik artık; bundan sonraki dönemde bizi nelerin beklediğini tecrübe ederek öğrenecektik. O gün tek bir gerçek vardı: kavuşmak.